Capšalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopŔdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filos˛fic El coneixement La realitat L'Ússer humÓ L'acciˇ humana La societat

Hist˛ria -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporÓnia Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

Feigl, Herbert HIST. (1902- 1988) `feigl.wav', `play"]

Filòsof alemany nacionalitzat nord-americà. Va néixer a Reichenbach el 1902 i va estudiar física i química a Mònaco. El 1922 es va traslladar a Viena per seguir els cursos del físic i filòsof Moritz Schlick, del que va ser el seu assistent, i alhora per fugir del creixent antisemitisme que es desenvolupava a Alamenya. El 1924, junt amb Friedrich Waismann i el mateix Schlick, van fundar el nucli inicial del Cercle de Viena, al qual immediatament es van sumar el matemàtic Hans Hahn, el sociòleg i economista Otto Neurath i la seva esposa Olga, matemàtica i professora de lògica, Félix Kaufmann, Víctor Kraft i Kurt Reideneister i, a l'any 1926, Rudolf Carnap. Es va doctorar l'an7 1927 amb el seu assaig Atzar i LLei.

A partir de 1930 Feigl es va traslladar a Harvard, col·laborant amb P.W. Bridgman. Per aquesta època es va ocupar de la fonamentació lògica de la inducció (El caràcter lògic del principi d'inducció, 1934). Com a membre del Cercle de Viena va participar en el projecte per a la EnciclopŔdia Internacional de la Ciència Unificada, i a partir de 1940 va ser professor a la Universitat de Minnesota, on va fundar el Centre de Filosofia de la Ciència. L'any 1931 va proposar, en un text escrit amb Albert Blumenberg titulat Positivisme L˛gic: Un Mou Moviment Europeu, que el Positivisme L˛gic hauria d'anomer-se Empirisme L˛gic, ateses les diferŔncies existents entre la ciŔncia contemporÓnia i l'antic positivisme.

A més de la seva activitat com a filòsof de la ciència Feigl també es va ocupar del problema de la relació ment-cos, defensant en Allò mental i all˛ físic (1958) una versió de la teoria de la identitat entre fenòmens mentals i fenòmens neurofisiol˛gics. (Veure mental)
 
Enllašos externs:
 
http://zheta.com/user3/ibpp/ficha_ilustres.php?opc=234
 

Licencia de Creative Commons
Aquesta obra estÓ sota una llicŔncia de Creative Commons.