Capçalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopèdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filosòfic El coneixement La realitat L'ésser humà L'acció humana La societat

Història -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporània Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

Aristòtil: el sil·logisme

Un sil·logisme és un conjunt de paraules o locucions en què, en fer-se determinades assumpcions, se segueix necessàriament (¦> G<V(60H) del fet d’haver-se verificat de tal manera determinada les assumpcions, una cosa diferent de la que s’havia pres. Per l’expressió «del fet d’haver-se verificat de tal manera determinada les assumpcions», vull dir que és per causa d’això que se segueix la conclusió, i amb això significo que no hi ha necessitat de cap altre terme per fer que la conclusió sigui necessària.

__________________________________________________

Analítica primera, l.1, cap. 1 (Obras, Aguilar, Madrid 1973, p. 276).
 

Versión castellana

Aristóteles: el silogismo
 

Un silogismo es un conjunto de palabras o locuciones en el que, al hacerse determinadas asumpciones, se sigue necesariamente (¦> G<V(60H) del hecho de haberse verificado de tal manera determinada las asumpciones, una cosa distinta de la que se había tomado. Por la expresión «del hecho de haberse verificado de tal manera determinada las asumpciones», quiero decir que es por causa de ello que se sigue la conclusión, y con esto significo que no hay necesidad de ningún otro término para hacer que la conclusión sea necesaria.

__________________________________________________
Analítica primera, l.1, cap. 1 (Obras, Aguilar, Madrid 1973, p. 276).



 

Licencia de Creative Commons
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons.