Capçalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopèdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filosòfic El coneixement La realitat L'ésser humà L'acció humana La societat

Història -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporània Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

interpretació LÒG.

Noció fonamental de la teoria semàntica d'un sistema formal. És l'atribució d'un significat als símbols i fórmules d'un llenguatge lògic. Mitjançant la interpretació, els simples simbolismes i formalitzacions es converteixen en vertaders llenguatges formalitzats. En lògica d'enunciats la interpretació es du a terme mitjançant l'assignació d'un referent o de valors de veritat a les lletres d'enunciat. Si una interpretació fa vertadera a una fórmula, la satisfà, i si la satisfà per a qualsevol assignació de valor, llavors és una fórmula universalment vàlida, això és, vertadera en qualsevol món possible.

En lògica de predicats la interpretació (dels símbols, lletres d'enunciat i lletres de predicat) requereix:

1) especificar un dominio no buit (D)

2) atribuir com referent:

Els operadors lògics, connectives i qquantificadors s'interpreten segons es defineixen.

El concepte d'interpretació permet definir els conceptes de: fórmula universalment vàlida, fórmula consistent, conseqüència lògica, argument invàlid i independència lògica.

 


interpretació GEN.

De manera general, la noció d'interpretació com a atribució de significat s'exposa en l'article dedicat a l' hermenèutica.


Licencia de Creative Commons
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons.