Capçalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopèdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filosòfic El coneixement La realitat L'ésser humà L'acció humana La societat

Història -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporània Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

És la part fosca i inaccessible de la nostra personalitat; el poc que d'ell sabem ho hem esbrinat mitjançant l'estudi de l'elaboració onírica i de la producció de símptomes neuròtics [...]. Ens aproximem a l'allò per mitjà de comparacions, designant-lo com un caos o com una caldera, plena de bullents estímuls. [...] L'allò no coneix cap valoració; no coneix el bé ni el mal ni cap moral. [...] Segons el nostre parer, tot el que l'allò conté són càrregues d'instint que demanden derivació.

__________________________________________________

S. Freud, Nuevas aportaciones al psiconálisis, en Obras completas, 3 vols., Biblioteca Nueva, Madrid 1968, vol. 2, p. 913.
 
 

Versión en castellano

Es la parte oscura e inaccesible de nuestra personalidad; lo poco que de él sabemos lo hemos averiguado mediante el estudio de la elaboración onírica y de la producción de síntomas neuróticos [...]. Nos aproximamos al ello por medio de comparaciones, designándolo como un caos o como una caldera, plena de hirvientes estímulos. [ ...] El ello no conoce valoración alguna; no conoce el bien ni el mal ni moral alguna. [...] A nuestro juicio, todo lo que el ello contiene son cargas de instinto que demandan derivación.

__________________________________________________

S. Freud, Nuevas aportaciones al psiconálisis, en Obras completas, 3 vols., Biblioteca Nueva, Madrid 1968, vol. 2, p. 913.

 

Licencia de Creative Commons
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons.