Capçalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopèdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filosòfic El coneixement La realitat L'ésser humà L'acció humana La societat

Història -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporània Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

Text d'Aristòtil

És, per descomptat, profitós avançar cap al més cognoscible, ja que l'aprenentatge es du a terme, per a tots, procedint així: a través de les coses menys cognoscibles per natura cap a les que són cognoscibles en  grau més alt. [...] D'altra banda, les coses que són cognoscibles i primeres per a cadascú són, sovint, escassament cognoscibles (per natura), i poc o res hi ha en elles de «el que és». No obstant això, cal intentar arribar a conèixer les coses totalment cognoscibles a partir de les que són escassament cognoscibles, però cognoscibles per a un, avançant a través d'aquestes.

_____________________________________________________

Aristòtil, Metafísica, 1029b 3-12. (Gredos, Madrid 1994, p. 286).
 
 
 
 

Versión en castellano

 

Es, desde luego, provechoso avanzar hacia lo más cognoscible, ya que el aprendizaje se lleva a cabo, para todos, procediendo así: a través ede las cosas menos cognoscibles por naturaleza hacia las que son cognoscibles en mayor grado. [...]Por lo demás, las cosas que son cognoscibles y primeras para cada uno son, a menudo, escasamente cognoscibles (por naturaleza), y poco o nada hay en ellas de «lo que es». No obstante, ha de intentarse llegar a conocer las cosas totalmente cognoscibles a partir de las que son escasamente cognoscibles, pero cognoscibles para uno, avanzando a través de éstas.

_____________________________________________________

Aristóteles, Metafísica, 1029b 3-12. (Gredos, Madrid 1994, p. 286).

 

Licencia de Creative Commons
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons.