Capšalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopŔdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filos˛fic El coneixement La realitat L'Ússer humÓ L'acciˇ humana La societat

Hist˛ria -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporÓnia Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

tret cultural ANTROP.

La unitat cultural més petita. Els trets culturals poden dividir-se en pertanyents a la cultura, poden ser universals, si els comparteixen tots els membres de la dita cultura (donar la mà per saludar és un tret cultural universal dins una cultura; inclinar-se o efectuar una reverència és un tret cultural universal dins una altra cultura), o bé alternatius, si són lliures (es pot ser creient o ateu, normalment), o poden ser especials, si són propis de grups determinats de la societat (d'una professió, per exemple) etc.

Els diferents trets culturals poden organitzar-se en sistemes, donant lloc als anomenats complexos culturals (com la manera d'establir un festeig, o el conjunt d'actes relacionats amb la preparació d'un matrimoni, per exemple). Al seu torn, els complexos culturals poden organitzar-se en institucions socials, és a dir, en un conjunt de complexos culturals centrats en torn d'una necessitat important de la societat. L'ensenyament, per exemple, és una institució social.

Els trets culturals sˇn, doncs, la unitat de comparaciˇ dels diferents aspectes (materials o immaterials) d'una cultura i permeten ser emprats per comparar cultures diferents.


Licencia de Creative Commons
Aquesta obra estÓ sota una llicŔncia de Creative Commons.