Capçalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopèdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filosòfic El coneixement La realitat L'ésser humà L'acció humana La societat

Història -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporània Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

correlació EPIST.

Relació entre dos o més objectes, esdeveniments o variables de qualsevol classe, que pot definir-se com una simple vinculació recíproca no causal entre les seves característiques o propietats, la intensitat de les quals pot mesurar-se mitjançant una comparació estadística de la freqüència amb què apareixen ambdós factors. Els fets o propietats correlacionats no estan causalment vinculats per una relació de causa i efecte. La relació de causalitat implica la de correlació, però a la inversa. Per la mateixa raó, una correlació no exclou una possible relació de causalitat. Les correlacions són accidentals, mentre que les relacions causals són naturals i, en aquest sentit, necessàries. Sempre cal recordar, malgrat això, que «correlació no és causació».

Exemple: hi ha una correlació, i no una relació causal, entre el fet de veure futbol en televisió els caps de setmana i l’augment del consum de pizzes per sopar.

 

 

 


Licencia de Creative Commons
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons.