Capçalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopèdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filosòfic El coneixement La realitat L'ésser humà L'acció humana La societat

Història -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporània Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

semasiologia LLENG.

(del grec F­:", sema, F0:,Ã@<, semeion, signe) Disciplina fundada cap a 1825 per Ch.K. Reisig, designava el que avui anomenem semàntica.
Actualment ha adquirit un significat més restringit, com a estudi del significat dels conceptes a partir de les paraules que els anomenen. És el fonament de la lexicologia. En aquest sentit és, doncs, un aspecte de la semàntica que estudia els significants o conceptes dels signes lingüístics a partir dels seus significats, en oposició a l'onomasiologia, que tracta dels significants o denominacions que es poden atribuir als conceptes o significats. En el procés de comunicació, l'emissor del signe lingüístic, en un procediment onomasiològic, parteix del concepte o significat i cerca el significant que més bé hi correspon. El receptor del signe, en un procediment semasiològic, parteix del significant i l'interpreta per arribar al significat o concepte.

Licencia de Creative Commons
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons.