Capçalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopèdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filosòfic El coneixement La realitat L'ésser humà L'acció humana La societat

Història -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporània Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

quocient intel·lectual PSICOL.

Manera d'expressar el desenvolupament segons l'edat introduïda per William Stern, psicòleg alemany, que s'obté dividint l'edat mental (EM) per la cronològica (EC) i multiplicant per 100 el resultat. L'edat cronològica és la que el subjecte té. L'edad mental (EM) és el valor mitjana dels tests que l'individu resol de mode satisfactori, i que la mitjana de subjectes d'una edat determinada resol; se suposa que tot subjecte soluciona satisfactòriament alguns tests o part de tests que superen la seva edat cronològica i tots els que li són inferiors o els que són propis de la seva edat cronològica (EC). S'estableix la fórmula següent: (EM/EC) x 100

Un CI superior a 100 indica que l'edat mental del subjecte és més gran que la seva edat cronològica; un resultat inferior, que la seva edat mental es troba en cert retard respecte de l'edat que té (veure exemple). Per sobre de 120 es considera l'individu com dotat. El test Stanford-Binet, aplicat a subjectes nord-americans, dóna els següents grups de CI:

___________________

___________________________

___________

CI

grau d'intel·ligència

% de casos

més de 140

superior

1,5

120-139

molt bona

11,9

110-119

bona

18,0

90-109

mitja

48,0

80-89

mediocre

14,0

70-79

deficiència lleugera

5.0

menys de 70

des de debilitat notable a idiotesa

2,5

__________________

_______________________

___________


______________________________________________________________

En l'actualitat, també es defineix el CI com a relació entre el nivell d'intel·ligència d'un individu concret i la mitjana de la intel·ligència dels individus que tenen la seva mateixa edat.

Licencia de Creative Commons
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons.