Capšalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopŔdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filos˛fic El coneixement La realitat L'Ússer humÓ L'acciˇ humana La societat

Hist˛ria -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporÓnia Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

Segons les teories de la relativitat d'Einstein, els rajos de llum haurien de doblegar-se per causa de la curvatura espai-temps. En conseqüència, la llum de les estrelles, emesa a la Terra, hauria de desviar-se en passar prop d'una massa important, com és la del Sol. Amb ocasió d'un eclipsi solar, l'astrofísico britànic, Arthur Eddington (1882-1944), va poder realitzar la següent observació, que va confirmar la predicció d'Einstein:

 

La teoria de la relativitat prediu que la massa solar doblega els rajos procedents de les estrelles i impedeix que es desplacin en línia recta. Durant un eclipsi de Sol, pot versi que la separació angular aparent de dues estrelles pròximes a aquest varia augmentant amb relació a la separació angular d'aquestes observades abans de l'eclipsi. Durant l'eclipsi, les estrelles semblen estar més lluny una d'una altra, a causa del doblamiento dels rajos per causa del Sol.

____________________________________________________________________

Pres (amb certa llibertat de dibuix) de M. Zeilik, Astronomy. The Evolving Univers, Wiley and Sons, Nova York 1988, p. 117

Licencia de Creative Commons
Aquesta obra estÓ sota una llicŔncia de Creative Commons.