Capšalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopŔdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filos˛fic El coneixement La realitat L'Ússer humÓ L'acciˇ humana La societat

Hist˛ria -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporÓnia Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

neotomisme HIST.

Un altre nom que rep la filosofia neoescolàstica dels segles XIX i XX, justament per inspirar-se, per recomanació i imposició del magisteri eclesiàstic, en la filosofia de TomÓs d'Aquino (veure cita). Ét. Gilson i J. Maritain són els personatges d'aquesta època que més destaquen en la seva fidelitat al pensament tomista.
 
 

Les disciplines teològiques han d'ensenyar-se a la llum de la fe i sota la guia de l'Església de manera que els alumnes dedueixin atentament la doctrina catòlica de la divina Revelació [...] aprenguin després els alumnes a il·lustrar els misteris de la salvació, com més puguin, i comprendre'ls més profundament i observar les seves mútues relacions per mitjà de l'especulació, seguint els ensenyaments de Sant Tomàs.

____________________________________________________________________

Decret sobre la formació sacerdotal, 16 (Concili Vaticà II. Constitucions, Decrets, Declaracions. Documents pontificis complementaris, BAC, Madrid 1965, p. 470-471).

 

 

Licencia de Creative Commons
Aquesta obra estÓ sota una llicŔncia de Creative Commons.