Capšalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopŔdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filos˛fic El coneixement La realitat L'Ússer humÓ L'acciˇ humana La societat

Hist˛ria -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporÓnia Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

preconcepte EPIST.

En general, són els denominats preconceptes perceptuals, això és, aquelles impressions permanents en el sistema neurosensitiu, resultat de diverses sensacions, amb les que identifiquem una forma perceptiva, quan aquesta es presenta en una nova sensaciˇ.

Una forma perceptiva està constituïda pels trets genèrics comuns a diverses coses; a una pilota, per exemple, li correspon una forma perceptiva que un nen petit identifica amb facilitat i distingeix, posem per cas, de la forma perceptiva d'un llapis. Corresponen a un estat de desenvolupament anterior a l'adquisició del llenguatge. Segons Piaget, el nen utilitza preconceptes a l'estadi preoperatiu (de els 2 als 7anys), per la qual cosa pot existir ja el llenguatge. Caracteritza el preconcepte com quelcom intermedi entre un concepte general -abstracte- i un concepte individual, molt dependent encara de les dades sensorials immediates.


Licencia de Creative Commons
Aquesta obra estÓ sota una llicŔncia de Creative Commons.