Capšalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopŔdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filos˛fic El coneixement La realitat L'Ússer humÓ L'acciˇ humana La societat

Hist˛ria -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporÓnia Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

ontològic GEN.

(del grec Ð<J@H, ontos, genitiu de J` Ð<, to on, all˛ que està essent o existint, i logos, estudi) El que es refereix en ser com a concepte metafísic. En ocasions, s'oposa a gnoseol˛gic, a fi de delimitar dos camps: el camp del real i el camp del mental. Del que és real en quant tal, o del que existeix en quant que existeix, en parla l'ontologia; d'all˛ que és merament mental i del conèixer com a fenomen mental en parla la gnoseologia.

Per a Heidegger allò ontològic és allò referible al «ser» en quant aquest s'oposa a «ens», i representa l'estudi filosòfic de la mateixa realitat humana (Dasein), que és l'única manera d'accedir a la comprensió del ser. Si, segons la definició del filòsof austríac Alexius Meinong, seguidor de Brentano l'ontologia és la teoria general dels objectes, han de distingir-se diverses classes d'objectes ontològics, als que corresponen diferents nivells i sentits de existència:

Licencia de Creative Commons
Aquesta obra estÓ sota una llicŔncia de Creative Commons.