Capçalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopèdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filosòfic El coneixement La realitat L'ésser humà L'acció humana La societat

Història -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporània Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

Neurath, Otto (1882-1945) HIST. `neurath.wav', `play"]

Filòsof, sociòleg i economista, nascut a Viena, redactor principal i signant, junt amb Carnap i Hahn, del manifest positivista, La concepció científica del món, on apareix per primera vegada el nom de Cercle de Viena.

Conseqüent amb les seves idees marxistes, va participar en activitats polítiques en una Viena socialdemòcrata. Va ser un dels principals defensors del fisicalisme i va treballar intensament a favor de la difusió de la idea positivista d'una ciència unificada. Va planificar i va fundar la Enciclopèdia Internacional de la Ciència Unificada, que va començar a editar a partir de 1938 a Chicago, havent fundat abans a Holanda l'Institut Internacional per a la Ciència Unificada.

 
Obres: 1929. Wissenschaftliche Weltauffassung - der Wiener Kreis. Traducción al castellano: La concepción científica del mundo - El Círculo de Viena, en Otto Neurath, Wissenschaftliche Weltauffassung Sozialismus und Logischer Empirismus, editat per R. Hegselmann, Francfurt del Main, Suhrkamp, 1995, pp. 81-101.

Licencia de Creative Commons
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons.