Capçalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopèdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filosòfic El coneixement La realitat L'ésser humà L'acció humana La societat

Història -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporània Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

descripció GEN.

Ús discursiu o assertiu del llenguatge amb el que s'expliquen les característiques que posseeix una cosa concreta. Quan es descriu una sèrie d'esdeveniments, es narra. Normalment es distingeix de la definició en el fet que aquesta recorre només a la descripció de les característiques definitòries, mentre que una descripció utilitza tant les definitòries com les característiques accidentals o circumstancials, encara que sempre pròpies o pertinents.

LÒG. Les descripcions individualitzades actuen com a noms. A aquestes expressions nominalitzades la lògica les anomena, pròpiament, descripcions, que escriu com «el x tal que». «L'estrella del matí» i «l'estel de la nit» són descripcions, que recorren a una designació o intensió diferent, però el referent de la qual és el mateix: Venus.

En altres casos es discuteix si tota descripció d'aquest tipus té referència. Per a Frege, hi ha referència si hi ha algun element que faci vertadera una descripció (com és el cas de l'estrella del matí). Segons Russell les descripcions manquen de referència però tenen sentit: el que adquireixen com a part d'un enunciat que pot ser vertader o fals.

Veure descripció definida.

Licencia de Creative Commons
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons.