Capçalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopèdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filosòfic El coneixement La realitat L'ésser humà L'acció humana La societat

Història -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporània Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

característiques definitòries EPIST.

Conjunt de trets, característiques i propietats d'un objecte, que indueixen al parlant a aplicar-li una determinada paraula i no una altra. Són les que justifiquen l'ús que fem de les paraules, configurant el criteri d'aplicació d'aquestes.

En la descripció d'una cosa o objecte, podem enumerar totes les característiques observables, o la major part d'elles; en aquest cas, quedaran probablement incloses també les característiques no definitòries, que poden definir-se com fets concomitants o accidentals, però la presència o l'absència de les quals no mou al parlant a emprar, o no, per anomenar l'objecte, determinada paraula amb preferència a una altra. El conjunt de característiques definitòries constitueix el significat d'una paraula, de manera que, a partir d'elles, poden construir-se definicions intensives per enumeració de les característiques o pel recurs, tan usual, del gènere i la diferència (veure exemple).

Veure significat, accident.

Licencia de Creative Commons
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons.