Capçalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopèdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filosòfic El coneixement La realitat L'ésser humà L'acció humana La societat

Història -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporània Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

llei divina FIL.REL.

Tomàs d'Aquino

Segons Tomàs d’Aquino, la raó divina que governa el món. S’oposa a la llei humana, que només regula els afers dels homes en quant formen part de la societat civil, i comprèn la llei eterna i la llei natural. Però d’alguna forma es distingeix d’aquestes per quant la llei eterna comprèn tota l’ordenació racional de l’univers, i de la llei natural en quant aquesta contempla el fi natural de l’home en el món, mentre que la llei divina es refereix pròpiament al fi sobrenatural de l’home. Aquestes distincions medievals procedien de la distinció feta per Agustí de Hipona entre «dret diví» i «dret humà». El dret diví comprenia la llei natural dels romans, mentre que el dret humà comprenia l’ius gentium i l’ius civile.

Veure termes relacionats.


 


El contingut d'aquesta web ha estat creat per Jordi Cortés Morató i Antoni Martínez Riu.  El disseny i realització de la web, així com la traducció al català dels continguts ha estat realitzat per Jordi Cortés.