Capšalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopŔdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filos˛fic El coneixement La realitat L'Ússer humÓ L'acciˇ humana La societat

Hist˛ria -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporÓnia Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

Di˛genes Laerci (s. III d.C.) HIST.

Escriptor, dox˛graf i historiador de la filosofia grega. Tot i ser un dels autors que mÚs han contribu´t al coneixement de les biografies de fil˛sofs antics, la pr˛pia biografia de Di˛genes ()4@(X<0H) ens Ús desconeguda. De fet, ni tan sols se sap on va nÚixer, ja que si ben alguns creuen que el seu nom fa referŔncia a la ciutat de Laertes, altres ho posen en dubte.

Entre els anys 225 i 250 va escriure una obra en 10 llibres titulada Vides dels fil˛sofs, o Vides i opinions de fil˛sofs ilĚlustres, que contÚ abundants referŔncies, dades, textos, anŔcdotes i resums de doctrines de 84 diversos fil˛sofs, des de l'antiguitat grega fins a les escoles helĚlenistes. No Ús crÝtic amb el material que reprodueix ni Ús sistemÓtic, i els seus comentaris no tenen rigor. No obstant aix˛, ja que cita les seves fonts, aquest llibre segueix sent una de les principals referŔncies doxogrÓfiques. En general la seva informaciˇ sobre els fil˛sofs presocrÓtics Ús bastant deficient, excepte la que proporciona sobre Platˇ, Arist˛til, els estoics i Epicur. El llibre estÓ ordenat segons una classificaciˇ que Di˛genes Laerci obtÚ d'una tradiciˇ anterior. El primer llibre comenša amb els Set Savis de GrŔcia i, l'˙ltim, es tanca amb Epicur.


Veure llista dels textos de Di˛genes Laerci .

 


Licencia de Creative Commons
Aquesta obra estÓ sota una llicŔncia de Creative Commons.