Capçalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopèdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filosòfic El coneixement La realitat L'ésser humà L'acció humana La societat

Història -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporània Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

dret internacional GEN.

L'ordre jurídic que regeix les relacions entre Estats i entre ciutadans de diversos estats. Una de les qüestions més importants del dret internacional és la referent a l'ús de la força i al recurs a la guerra. En l'actualitat només es consideren «lícits» dos tipus de guerra: l'exigida per la legítima defensa i la intervenció de la comunitat de nacions contra qui viola el dret internacional.

El seu origen cal buscar-lo en les relacions que els Estats moderns, mitjançant pactes, estableixen dintre seu, les idees de mica en mica difoses i admeses de dret natural, i les doctrines del ius gentium, dret de gents medieval; Francisco de Vitoria i Francisco Suárez van fer importants contribucions a aquesta teoria. Hugo de  Groot (o Grotius) va racionalitzar i va secularitzar els supòsits doctrinals.

El Tribunal Internacional de La Haia i la Comissió i el Tribunal Europeu de Drets Humans, creats pel Consell d'Europa, amb seu a Estrasburg, són tribunals de recurs per al dret internacional. El 17 de juliol de 1998 es va aprovar el redactat de l'anomenada Cort Penal Internacional o Tribunal Penal Internacional que va entrar en vigor l'1 de juliol de 2002.

(Veure http://www.derechos.org/nizkor/impu/tpi/)

 

 

 


Licencia de Creative Commons
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons.