Capšalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopŔdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filos˛fic El coneixement La realitat L'Ússer humÓ L'acciˇ humana La societat

Hist˛ria -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporÓnia Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

asclepíades HIST.

EscolapiNom que es donava als sacerdots d'Asclepi (Escolapi, per als romans), personatge mitològic que es considerava instruït en la medicina pel centaure Quirón. Per extensió, també es donava aquest nom als formats a les escoles mèdiques d'aquests sacerdots, és a dir, a tots els que practicaven la medicina.

En general, la medicina era una professió que es transmetia de pares a fills al si de les famílies dels asclepíades que, de vegades, es consideraven descendents directes d'Asclepi. A diferència dels estudiosos d'altres ciències, els asclepíades o metges van ser gairebé els únics que van practicar un mŔtode científic empíric a Grècia. S'ha assenyalat que, ja que Arist˛til descendia d'una família asclepíade (tant per part de pare, que va ser metge oficial de la cort de Macedònia, com per part de la família materna), va rebre una gran influència d'aquesta educació, que es va traduir en el seu gran interès per l'estudi dels éssers vius, i en no menystenir el coneixement empíric. Entre els grans metges i teòrics de la medicina de l'antiguitat destaquen Hip˛crates de Kolocos i Claudi GalŔ.

 


Licencia de Creative Commons
Aquesta obra estÓ sota una llicŔncia de Creative Commons.