Capçalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopèdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filosòfic El coneixement La realitat L'ésser humà L'acció humana La societat

Història -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporània Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

Soló HIST. (640-560 aC)

Polític, reformador social i poeta grec, considerat un dels set savis de Grècia. Va néixer a Salamina, encara que va desenvolupar la seva activitat política a Atenes. Va morir a Xipre als vuitanta anys, deixant als seus l'ordre de portar els seus ossos a Salamina, reduir-los a cendres i escampar-los per tota la ciutat (veure text). Segons Diògenes Laerci, va ser arcont d'Atenes cap al tercer any de la XLVI Olimpíada. La seva activitat legislativa va culminar en una nova Constitució en la qual es reduïen notablement les grans diferències socials i econòmiques dels atenesos, raó per la qual se l'ha considerat un dels impulsors de la tradició democràtica grega prosseguida posteriorment per Clístenes. Com a poeta va influir en Èsquil.
 
Se li atribueixen algunes sentències particularment apreciades pels hel·lens, tals com: «preocupa't de les coses importants», «res és molt», «res en excés», «el temps és jutge».
 

Licencia de Creative Commons
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons.