Capçalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopèdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filosòfic El coneixement La realitat L'ésser humà L'acció humana La societat

Història -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporània Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

Paneci de Rodes (ca.185-c. 110 aC) HIST.

Filòsof grec estoic. Va néixer a Rodes, però es va educar a Atenes amb l'estoic Diògenes de Seleucia i, posteriorment, va viure uns deu anys a Roma (on va exercir una àmplia influència en el cercle polític de Publi Escipió Emilià), però va tornar a Atenes per succeir a Antípater de Tars com a director de la Stoa. Allí va tenir com a deixeble a Posidoni d'Apamea, i ambdós són considerats els màxims representants de l'anomenat estoïcisme mitjà. En aquest corrent es van prosseguir les tesis estoiques però fortament marcades per l'eclecticisme, incorporant tesi platòniques i aristotèliques, alhora que van disminuir el rigorisme ètic anterior i van donar menor importància a les investigacions lògiques. Paneci va abandonar la tesi estoica de la ¦iBbD@F4H ecpírosis, i va abraçar la tesi aristotèlica de l'eternitat del món.

No es conserven les seves nombrosos obres, encara que van tenir gran influència escrits com: Sobre la providència i Sobre el deure, obra en què va exercir gran influència sobre Ciceró.

Bibliografia

Licencia de Creative Commons
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons.