Capšalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopŔdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filos˛fic El coneixement La realitat L'Ússer humÓ L'acciˇ humana La societat

Hist˛ria -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporÓnia Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

Gemelli, Agostino (1878-1959) HIST.

Metge i psicòleg italià, nascut a Milà. Després d'estudiar medicina i dedicar-se inicialment a la biologia, deixant de costat les seves conviccions socialistes, es converteix al catolicisme i ingressa en l'ordre dels franciscans. Encara que no era pròpiament un filòsof, pren part en el sorgiment de la neoescolàstica a Itàlia, fundant el 1909 la «Rivista di filosofia neoscolastica». Més endavant, el 1921, funda un dels centres més prestigiosos del neoescolasticisme, la universitat del Sacro Cuore, de Milà, on organitza un laboratori de psicologia experimental. Deixeble d'Oswald Külpe (1862-1915), director de l'anomenada escola de Würzburg, va intentar valorar la psicologia davant la filosofia idealista dominant en la seva època.

Entre les seves obres, destaquen: Nous horitzons de la psicologia experimental (1924) i Introducció a la psicologia (1947, obra en col·laboració).
 

Licencia de Creative Commons
Aquesta obra estÓ sota una llicŔncia de Creative Commons.